De Papiersoorten

Een keuze maken uit de papiersoorten voor uw boek. Welke gaat u kiezen?

Een boek drukken betekend dat u moet gaan kiezen welke papiersoort u voor uw boek wilt. Wij hebben dit voor u al makkelijker gemaakt. Voor een roman of informatief boek kunt u namelijk het beste kiezen voor 90 grams HVO papier.

HVO-papier 90 grams

HVO-papier (houtvrij offsetpapier) is ongestreken papier. Dat wil zeggen dat het mat is en een ruwe structuur heeft. Behalve in wit is het ook in een getinte uitvoering leverbaar. Doordat het papier door middel van nabehandeling houtvrij wordt gemaakt, vergeelt het bij veroudering niet. Hoewel de term houtvrij eigenlijk niet correct is. Het gaat hier meer om een onderdeel van de houtpulp te verwijderen die voor vergeling kan zorgen.
Deze papiersoort is aanbevolen voor non-fictieboeken, zolang deze weinig tot geen foto’s bevatten. Het HVO papier is niet het beste papier om een foto mooi af te beelden vanwege de ruwere structuur en de matheid.

HVO-papier 120 grams

Telt uw boek weinig pagina’s dan kunt u beter een wat zwaardere papiersoort kiezen om zo meer vulling aan uw boek te geven. Hiervoor raden wij dan 120 grams HVO papier aan.  Hierbij wordt ook de omslag steviger . Het heeft dezelfde eigenschappen als de 90 grams HVO.

STEVIG-papier -MC 135 grams

Heeft u een boek waar vooral veel foto’s in staan, of wilt u een kalender of kaarten laten drukken,  dan bevelen  wij hiervoor 135 grams MC aan. Dit papier kan met een glanslaag geleverd worden en geeft zo een mooi uiterlijk aan uw foto’s.

Biotop 90 grams

Als je op zoek bent naar een gebroken wit of licht crême papiertint dan is Biotop de juiste keuze. Biotop papier voelt glad aan en kan uitstekend worden ingezet bij afdrukken waar een klassieke of oud Hollandse uitstraling nodig is. In combinatie met sepia foto’s geeft dit een mooi resultaat. Biotop papier is gebruikelijk bij het drukken van klassieke documenten, presentaties met sepia-effecten, sjieke uitingen en bijvoorbeeld brochures waarbij een eco-uiterlijk gewenst is.

Mocht u een specifieke papiersoort willen dan kunt u dit aan ons doorgeven en dan geven wij u een aangepaste prijsofferte.