Je Boek uitgeven

 Je eigen boek laten uitgeven.

Voordat je jouw boek uitgeeft moet dit wel voldoen aan voorwaarden en zijn er nog veel zaken te vertellen. Zo moet je een ISBN aanvragen, kiezen voor de papiersoort en denken aan hoe je het manuscript aanbiedt en wat jouw wensen zijn rondom het ontwerp voor de cover.
Jouw manuscript kun je aanleveren via de door ons beschikbaar gestelde Word-templates of als Indesign-bestand.
De Word-templates hebben de maat van jouw boek. Kies je voor een A5-formaat dan kies je ook de A5-Word-template uit. In deze handleiding lees je hoe je met Word kunt werken en hoe je een manuscript kunt aanbieden.

Redigeerwerk

Je kunt jouw boek aanleveren in Word of Indesign. Wanneer het nog geredigeerd moet worden dan kunnen wij je daarin voorzien. Libermundi wil de kwaliteit van haar boeken hooghouden en daarom moet jouw boek goed geredigeerd zijn. Je hebt de keuze dit zelf te laten doen of via Libermundi. Libermundi werkt samen met Tekstbureau Pluym die het redigeerwerk, de spelling- en grammaticacontrole en schrijfcoaching verzorgt. Jouw manuscript zal worden beoordeeld, waarna je direct een offerte op maat ontvangt. Via Libermundi ontvang je 20% korting. Je kunt hier meer informatie vinden.

Cover ontwerp

Een goed doordachte cover verkoopt beter. Ook moet deze voldoen aan rechtenvrije afbeeldingen en moeten teksten goed uitgelijnd worden op de rug, voor- en achterflap. Je mag je eigen cover aanleveren als deze aan de voorwaarden voor Indesign voldoet. Dat betekent dat zowel de achterkant, de rug en de voorkant in één afbeelding staan. We kunnen het ontwerp voor de cover ook uit handen nemen.

Illustraties

Zoek je een illustrator die mooie afbeeldingen kan tekenen voor in jouw boek? Of wil je een uniek getekende cover? Libermundi werkt samen met Luc Houweling. Luc tekent heel gedetailleerd en is zeer ervaren. Bekijk de pagina en wat voorbeelden. Klanten van Libermundi krijgen 20% korting op het tekenwerk.

Boekenlegger ontwerp

Timo Boudewijn, de ontwerper voor Libermundi maakt mooie boekenleggers voor je boek. Deze voegen iets extra’s aan je boek toe en je kunt er veel informatie op kwijt. Zo kun je de boekenlegger gebruiken voor je marketing, of om er een mooie boodschap op door te geven aan de lezer.

Vraag hier de Offerte aan.

ISBN , barcode en nurcode

De Nurcode voor je boek kun je hier vinden. ISBN staat voor International Standard Book Number. Je boek heeft enkel een ISBN nodig als je het in de of- en online boekenwinkels of bibliotheken wilt leggen. Zo accepteren Bol en Amazon geen producten zonder ISBN. Om acceptatieproblemen te voorkomen moeten producten die door Libermundi gedrukt worden dan ook een ISBN hebben. Een ISBN maakt je boek uniek, herkenbaar en vindbaar. Zo krijgt je boek de aandacht die het verdient. Een ISBN aanvragen is niet zo eenvoudig en al snel duur. Je moet je namelijk registreren als uitgever. En je betaalt dan ruim 77 Euro. Na het aanvragen heb je ook nog een Barcode nodig. De Barcode moet aan bepaalde voorwaarden voldoen en kun je dus beter professioneel laten maken. Een slechte barcode betekend namelijk dat je kans hebt dat je boek niet geaccepteerd wordt door het Centraal Boekhuis. Libermundi neemt dit graag uit handen. We willen jouw boek en product zo goed mogelijk presenteren dus helpen we je hierin en bieden deze combinatie aan voor slechts €12,50.  Hiervoor heb jij dan 1 ISBN  en de bijbehorende barcode. Het aanvragen van je ISBN met Barcode kun je doen tijdens het aanmelden van je  boek op Libermundi. Aanmelden kan hier: Registreer