Je Boek Drukken

 Je eigen boek laten drukken.

Je wilt je eigen boek laten drukken en nu zoek je een uitgever die dit wil drukken en verspreiden.

Dan ben je op de juiste plek bij Libermundi. We kunnen met trots zeggen dat we de hoogste royalty’s bieden in combinatie met een zeer scherpe drukprijs. Wij vinden dat de schrijvers tenslotte al het werk verrichten en daarvoor ook beloond moeten worden.

Voordat je je boek laat drukken en uitgeven moet dit wel voldoen aan voorwaarden en zijn er nog veel zaken te vertellen. Zo moet je denken aan het aanvragen van een ISBN, kiezen voor de papiersoort en moet je denken aan een ontwerp voor de cover. Ook moet jouw boek taalkundig goed in elkaar zitten en krijg je korting als het via Libermundi door Tekstbureau Pluym geredigeerd wordt.

Kies je voor de lagere prijs en inkoop van bijvoorbeeld 26 boeken dan moet je vooraf betalen en worden er 26 boeken tegelijk gedrukt. De prijs voor drukken gaat in stappen van 50 boeken steeds meer omlaag. Hoe lager je inkoopprijs, hoe hoger je royalty’s.

Print On Demand ( POD)

We drukken on demand. Dit is zeer voordelig als je niet veel boeken in één keer wilt drukken. Ook hoef je hiervoor geen grote aantallen in te kopen.
Tegenwoordig zijn de nieuwe printers zo hoogwaardig dat er geen verschil meer is in kwaliteit tussen offset en on demand printen.
Het verschil zit hem enkel nog in de aantallen.

Hardcover of Paperback

Bij de keuze voor een hardcover of paperback moet je kijken naar twee dingen. Wil je een luxere uitstraling? Dan kies je een hardcover. Wil je meer marge op jouw boek? Dan kies je een paperback. Een hardcover is een stuk duurder en wordt qua prijs pas interessant als je minimaal 50 boeken inkoopt. Een gemiddeld A5-boek kost dan circa €11,- aan inkoop. Hoe meer je inkoopt, hoe lager deze prijs wordt.
Een paperback is al snel een stuk goedkoper. Een gemiddeld A5-boek kost hiermee circa €7,- aan inkoop. De paperback kan per stuk gekocht worden.

Papiersoorten

Bij Libermundi werken wij met de volgende papiersoorten:

HVO, Biotop en Silk MC
Daarnaast kun je kiezen voor 90 grams, 115 grams, 120 grams en 135 grams.

Zo is een wetenschappelijk boek meestal gedrukt op 90 HVO wit en een roman op Biotop 90 crème.
Wij adviseren je graag.